Activiteit voor ouders

Thema avond: Volwassenen en hoogbegaafdheid (najaar 2023)

Over hoogbegaafdheid doen nog altijd veel misverstanden de ronde. Je hoeft echt geen Einstein of een personage uit "The Big Bang Theory" te zijn.

Hoogbegaafden zijn niet altijd hoog opgeleid, succesvol op de werkvloer. Ook voldoen zij niet aan stereotype gedrag of uiterlijk.

Hoogbegaafdheid kan gemeten worden d.m.v. een IQ-test, maar is ook herkenbaar door zijns-kenmerken zoals de lat hoog leggen, hoogsensitiviteit, groot rechtvaardigheidsgevoel en kritische instelling

Of een hoogbegaafde zich ook succesvol en gelukkig ontwikkelt is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de rol van ouders, school en vrienden (peers) op jonge leeftijd. Wanneer een kind niet goed begrepen wordt, of niet lekker in zijn vel zit, kunnen ook juist rebels gedrag, brutaliteit, depressiviteit en/of onderprestatie zichtbaar zijn. Dit alles heeft uiteraard invloed op de verdere ontwikkeling in de pubertijd en adolescentie en je leven in de volwassen fase (zowel privé als in de werkomgeving).

In welke fase sta jij als "nieuwe" hoogbegaafde?
Herken je je in de kenmerken van HB? Of, is je kind HB en is je verteld dat het erfelijk is? Heb je onlangs een test gemaakt en vallen de puzzelstukjes op zijn plek?

Kun jij jezelf, eventueel met een coach, ontplooien? Of loop je in het dagelijks leven tegen belemmeringen aan en heb je een psycholoog nodig die je verder op weg helpt?

In samenwerking met Heiderieke Heldens Gezondheidszorpsycholoog BIG van Heldens Psychologie uit Asten wordt deze avond gepresenteerd.

Bij voldoende interesse wordt deze avond in het najaar gepland.

Voor wie?

Volwassenen met vermoeden van hoogbegaafdheid

Waar?

Asten, locatie nog niet bekend

Wanneer?

31 - 12 - 2023
19:00 uur - 21:00 uur

Groepsgrootte

20 personen

Kosten

De kosten voor deze avond zijn nog niet bekend

Interesse? Meldt je hier aan voor de activiteit:

Privacyverklaring accepteren is vereist

Nog 18 plaatsen beschikbaar
Laat mij u helpen

Neem contact op

Privacyverklaring accepteren is vereist

button-arrow-icon